fredag 3 oktober 2014

THAI FISHCAKES MED DIPSÅS


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mera thailändskt. Fishcakes, alltid lika goda, och alltid lika enkla att göra. Dessa ska egentligen friteras, men det går lika bra att steka i mycket olja i stekpanna. Jag använde fryst torskrygg när jag senast lagade.

Fishcakes
400 g vit fisk, t ex torsk, sei
5 lime kaffir blad
4 msk kokosmjölk
0,5 tsk räkpasta (finns i asiatiska livsmedelsaffärer)
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk mald koriander
0,5 tsk farin- eller råsocker
2 vårlökar, hackad
1 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 röd chili

Dipsås
Saften från en lime
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 röd chili, finhackad
4 msk fisksås
2 tsk socker
2 msk vatten
färsk koriander
fint tärnad gurka

1. Blanda ihop ingredienserna till dipsåsen.
2. Blanda alla ingredienser till fiskkakorna i matberedare, forma till små fishcakes.
3. Stek på ganska hög värme ett par minuter på varje sida och servera omedelbart med ris eller nudlar, dipsås, vårlök och extra färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar