torsdag 9 oktober 2014

RISSALLAD MED SOJABÖNOR, PISTAGENÖTTER OCH MERGUEZ

En lite crunchy och syrlig sallad med bönorna och nötterna.

2,5 dl basmatiris
2 dl sojabönor, jag använde frysta.
0,5 dl dill
0,5 dl bladpersilja
0,5 dl skalade osaltade pistagenötter
0,25 dl olivolja
rivet citronskal och saft från en ekologisk citron

1. Skölj och tvätta riset noggrannt. Koka det och sprid ut det på t. ex. en tallrik så det svalnar lite. Detta kan göras i förväg.
2. Tillaga bönorna enligt anvisningarna på paketet.
3. Blanda ris, bönor och övriga ingredienser i en stor salladsskål.
4. Ät salladen som den är, eller servera med en god korv, t. ex. merguez. Recept hittar du här. Det går inte lika bra med någon av Scans korvvarianter, dessa skyr vi som pesten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar