onsdag 27 maj 2015

SPAGHETTI ALLA GRICIA


 
 
Jag sprang på det här receptet från Rom, och eftersom jag hade en liten bit guanciale (lufttorkad griskind) kvar i frysen, så passade det bra. Det går så klart också bra med pancetta eller rökt sidfläsk.

500 g spaghetti
150 g guanciale
100 g pecorino eller parmesan, färskriven
olivolja
salt, svartpeppar

1. Koka pastan 2 minuter kortare än anvisningarna på paketet.
2. Stek guancialen i en stekpanna på medelhög värme tills den blir lite brun och krispig. Lägg åt sidan, men spara fettet i stekpannan.
3. Häll av pastan, men spara 2 dl av vattnet.
4. Häll i pastavattnet i stekpannan tillsammans med det sparade fettet. Rör om och låt koka ihop någon minut.
5. Lägg i pastan, rör om och låt puttra 2 minuter. Ta av från plattan och blanda i guancialen och hälften av osten och peppra.
6. Servera med resten av osten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar