tisdag 26 maj 2015

VÅR EGEN MÜSLI

Att frukosten är viktig är väl ingen direkt nyhet. Det är enkelt att göra sin egen nyttiga müsli till filen, yoghurten eller mjölken, och går lätt att variera. Alla ingredienser är ekologiska så klart.

1 dl hasselnötter och/eller mandel
1 dl pumpakärnor eller solrosfrön
5 dl havregryn
5 dl dinkelflingor
1 dl vetegroddar
1 dl havrekli
1 dl linfrö
0,5 dl socker
2 dl vatten
2 msk rapsolja
2 dl russin och/eller torkade aprikoser, grovhackade
torkade granatäpplekärnor/kakaonibs/rostade kokosflingor/hampafrön

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Hacka hasselnötter och mandel grovt och blanda med övriga torra ingredienser. Häll i en stor ugnssäker form. Blanda olja och vatten och blanda ner i den torra blandningen och rör om.
3. Rosta i ugnen 35-30 minuter, ta ut och rör om ett par gånger. Se upp så det inte blir bränt.
4. Ta ut och låt svalna.
5. Blanda i övriga ingredienser du vill ha med och spara i lufttäta burkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar