onsdag 14 mars 2018

GODA JÄRPAR MED HARISSA OCH PISTAGE

Goda järpar som passar tillsammans med till exempel en god couscoussallad och myntayoghurt.

300 g kalvfärs
300 g lammfärs
1 rödlök, finhackad
en liten näve färsk bladpersilja, grovhackad
1,5 msk harissa
1 msk konjak
35 g pistagenötter, grovhackade
1,5 dl vatten
rapsolja
salt, svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Fräs löken i rapsolja 5-6 minuter, låt svalna lite.
3. Blanda färserna, lök, persilja, pistagenötter, harissa, konjak och vatten. Salta och peppra.
4. Forma till järpar (eller små biffar) och stek ett par minuter runt om i olja på medelhög värme.
5. Lägg över på ett ugnssäkert fat och kör i ugnen tills de uppnått 72°.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar