onsdag 14 mars 2018

TAGLIATELLE MED SALSICCIA OCH VALNÖTTER

Jag hittade en bunt med gamla recept, som jag nu börjar portionera ut. Börjar med den här goda pastarätten. Det ska vara riktig, färsk salsiccia, det går inte lika bra med det som till exempel Scan kallar salsiccia, och kom ihåg, det som Fernando di Luca och Zeta kallar färsk salsiccia, det skyr vi som pesten, det har ingenting gemensamt med riktig italiensk salsiccia!

400 g tagliatelle
400 g salsiccia
50 g valnötter, grovhackade
1,5 dl färskriven parmesan
olivolja
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Spara lite av kokvattnet.
2. Ta ur korven ur sitt  skinn och grovhacka.
3. Hetta upp olivolja på medelhög värme i en stor stekpanna och fräs korven i 5-6 minuter.
4. Sänk till medelvärme och i med nötterna, salta och peppra.
5. Blanda korvblandningen ordentligt med den avrunna pastan och lite sparat kokvatten.
6. Servera med osten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar