onsdag 9 maj 2018

JÄTTEGOD INDISK UGNSKYCKLING



















 

 

 

 

Ni köper väl inte färdiga indiska kryddpaket eller såsmixer? Det är ju så enkelt att göra god indisk mat själv! Med gurkmeja, färsk ingefära, senapsfrön, spiskummin, cayennepeppar och ett bra currypulver kommer man långt. Det här tar lite längre tid än 30 minuter, men man kan förbereda genom att koka potatisen i förväg.

600 g kycklinglårfilé
800 g fast potatis, kvartad
1 aubergine, tärnad
en burk hela tomater
1 gul lök, grovhackad
2 msk senapsfrön
1 vitlöksklyfta, finhackad
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
1 msk god curry, t. ex. madras
0,5 msk gurkmeja
rapsolja
salt, svartpeppar
färsk koriander

Myntayoghurt
2 dl turkisk yoghurt
en näve färsk mynta, grovhackad
en liten bit färsk ingefära, riven
en grön chili, finhackad
saften från en halv ekologisk citron
salt

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Koka potatisen i saltat vatten i 10 minuter. Låt sedan ånga av.
3. Salta och peppra kycklingen, stek sedan på medelhög värme ett par minuter per sida. Lägg sedan åt sidan.
4. Lägg aubergine och tomat i en stor ugnsform.
5. I med rapsolja i en stekpanna på medelvärme och fräs lök, vitlök, ingefära och kryddor i 2-3 minuter.
6. Blanda ned potatisen i ugnsformen och ha sedan i kryddblandningen också, rör om ordentligt.
7. Lägg kycklingen ovanpå och kör sedan i ugnen i cirka 30 minuter.
8. Servera med myntayoghurten och färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar