onsdag 16 maj 2018

VI KOLLAR IN EATALY!

 
 

 

 

 

 

 

 










 
 
Bloggen har tittat in på Eataly, det italienska matpalatset som öppnat i 3000 kvm på två plan Biblioteksgatan i Stockholm i den gamla legendariska biografen Röda Kvarns lokaler. Eataly är ett italienskt koncept, med restauranger, matmarknad och matlagningskurser. Eataly har nu sammanlagt 40 saluhallar, bland annat i Turin, Rom och New York.

Med en adress på Biblioteksgatan, Stockholms kanske exklusivaste gata, kunde man tro att det också skulle vara väldigt exklusiva priser på Eataly, och i restaurangerna är det också så, men i matmarknaden med mat direkt från italienska producenter tycker jag det är ganska normala priser.

När vi först kommer in, på eftermiddagen, är det ganska glest med folk. Senare på tidig kväll är det så gott som fullt i restaurangerna, vi såg bland andra årets svenska mästerkock, Erik Hammar och Hammarbys legendariske fotbollsmåvakt Lasse Eriksson bland gästerna.

Det första man möter är grönsaksmarknaden med till exempel citroner direkt från Amalfikusten. Efter detta finns ett kafé och matmarknaden, med både bageri, kött- och fiskdisk, och längst in La Piazza, med bar och restaurang. Snyggt! På övervåningen finns ostdisk och pasta- och pizzarestaurangen med napoletanska pizzor, och man kan se ner över baren och restaurangen.

På matmarknaden finns allt man behöver, olivoljor, ostar, burktomater, pasta, ris, mjöl, balsamico, oliver, kaffe, så det är väl värt ett besök om man är i krokarna. Äter, det gör man kanske någon annanstans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar