tisdag 22 maj 2018

RISOTTO MED KIRSKÅL



















 

 

 

 

Nu är det hög tid att gå ut och plocka kirskål och annat ätbart ogräs! Tidigare har vi haft ett recept på kirskålspesto här, nu kommer ett för risotto. Allt du behöver veta om risotto hittar du här.

cirka en liter kirskål, sköljd och grovhackad
1 l ekologisk grönsaksbuljong
1  gul lök, finhackad
1 dl torrt vitt vin
4 dl risottoris
1 dl riven parmesanost
100 g smör
salt och svartpeppar

1. Värm buljongen och håll varm.
2. Fräs lök i hälften av smöret tills de mjuknat, lägg därefter i riset och fräs några minuter. Häll i vinet och låt det koka in, rör om hela tiden.
5. Börja sedan spä med buljongen, ta en slev i taget, låt det koka in, glöm inte att röra hela tiden! Upprepa detta i cirka 20 minuter.
6. När det gått 20 minuter, smaka på riset om det är klart, det ska vara krämigt och ha lite tuggmotstånd. Ta av från plattan, blanda i ost, kirskål och andra halvan av smöret. Låt stå under lock ett par minuter och ät sedan genast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar