måndag 2 september 2019

PASTA MED TONNATO-SÅS











 

 

 

 

 

 

 

Tonnato är egentligen en tonfisksås som man har till den klassiska italienska rätten vitello tonnato, men den går alldeles utmärkt att ha som en enkel och snabblagad pastasås också.

500 g valfri pasta
120 g avrunnen god tonfisk i olja på burk
1 sardellfilé
1 vitlöksklyfta
saften från en halv ekologisk citron
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 dl olivolja
2 msk kapris
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Lägg alla ingredienserna till såsen utom olivoljan i en mixer och mixa till en slät blandning.
3. Medan du kör, i med oljan, lite i taget tills du får en fin sås.
4. I med kaprisen och smaka av med salt och peppar.
5. Häll av pastan och blanda med såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar