fredag 13 september 2019

SPAGHETTI MED VONGOLE OCH POTATIS










 

 

 

 

 

 

 

 

Att pasta och potatis är kanongott tillsammans har vi visat tidigare här. Nu har vi ett nytt recept där vi visar hur bra det passar tillsammans. Vi har inte färska vongole, utan vi tog de utan skal som finns på glasburk, och som funkar riktigt bra.

400 g spaghetti
2 fasta potatisar, skalade och tärnade
en halv liten glasburk vongole
1 vitlöksklyfta, finhackad
en liten näve färsk mynta, grovhackad
2 tsk kapris
en liten näve färsk bladpersilja, grovhackad
olivolja
smör
salt, svartpeppar

1. Koka potatisen i saltat vatten i 10 minuter.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. Fräs vitlöken 30 sekunder i lite olja och lite smör.
4. I med potatisen och myntan, fräs 2-3 minuter.
5. När pastan är klar, häll av vattnet, men spara lite.
6. Blanda i vongolen med potatisen och blanda sedan detta med pastan. Späd eventuellt med lite sparat pastavatten om det känns torrt.
7. Blanda sist i kapris och persilja. Rör om och servera med färskmalen svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar