onsdag 25 september 2019

WOKAD KYCKLING MED OSTRONSÅS














 

 

 

 

 

 

Härlig kinesisk rätt som är godare än det mesta man får på kinakrogar. I alla fall i det här landet.

400 g kycklinglår utan ben, tunt skivat
1 msk majsmjöl
1 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 msk sherry eller marsala
1 msk ljus soja
1 msk ostronsås
1 tsk (eller mer) peperoncini
en näve jordnötter
2 stjälkar bladselleri, tunt diagonalskivade
1 tsk sesamolja
salt, vitpeppar

1. Lägg kycklingbitarna i en bunke, salta, vitpeppra och strö över majsmjöl. Blanda runt ordentligt.
2. Hetta upp en wok eller stor stekpanna, i med rapsolja och stek kycklingen 3-4 minuter.
3. I med vitlök och peperoncini, stek någon minut till, tills kycklingen är klar.
4. I med sherryn och sellerin, stek en minut till.
5. I med soja och ostronsås och blanda runt.
6. I med jordnötterna och sesamoljan och ät direkt med nudlar eller basmatiris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar