onsdag 17 december 2025

PASTA MED FRIARELLI OCH SALSICCIA


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Råkade gå förbi Hem från Gården på Sankt Eriksgatan i Stockholm och fick med mig lite friarelli. Det är inte varje dag man springer på denna härliga och bittra syditalienska släktingen till broccoli. Den passar väldigt bra ihop med salsiccia, så här är ett klassiskt recept.

400 g pasta, vi tog gnocchi (inte potatis)
en stor näve friarielli, grovhackad
2 salsicciakorvar, urtagna ur sina skinn och grovhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl vitt vin
olivolja
salt
peperoncini
2 dl färskriven parmesan

1. Skölj friarellin och grovhacka den.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. I en stor stekpanna på medelvärme, fräs vitlöken och peperoncinin i olivolja lite och ha sedan i korven. Fräs 5-6 minuter.
4. I med vinet och låt koka ihop ett par minuter.
5. I med friarellin, blanda runt, sänk värmen och på med ett lock.
6. Häll av pastavattnet, men spara ett par deciliter, och blanda pastan med korvsåsen och parmesanosten. Späd med pastavatten om det känns för torrt.
7. Servera med extra ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar