onsdag 6 januari 2016

FRUKOSTPANNKAKOR MED CITRON OCH RICOTTA


 
 
Suveränt goda och perfekta nu under julhelgerna när man har extra mycket tid på morgonen.

250 g ricotta
5 dl blandade bär, t. ex. hallon och blåbär
0,25 dl + 2 msk socker
1 msk citronsaft från en ekologisk citron
2 dl vetemjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 msk bakpulver
0,25 tsk salt
2 ägg, separerade
1 msk citronskal från en ekologisk citron, finhackade
1,5 dl mjölk

1. Blanda bär med 0,25 dl socker och citronsaft. Rör om och låt stå medan du gör resten.
2. Blanda de torra ingredienserna, mjöl, salt och bakpulver.
3. I en bunke, vispa äggvitorna några minuter, tills de bildar toppar. Vispa i en matsked socker.
4. I en annan bunke, vispa äggulorna tillsammans med den sista matskeden socker. Rör ner citronskalen.
5. Blanda äggulorna med de torra ingredienserna.
6. Blanda i hälften av äggvitorna. Vänd ner ricottan och sist resterande äggvitor.
7. Stek i stekpanna på mediumlåg värme, 2-3 minuter per sida, de ska vara nästan rinniga inuti. Servera toppade med bären och saften som bildats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar