torsdag 28 januari 2016

SPAGHETTI MED BLODAPELSINPESTO OCH AUBERGINE


 
 
Blandningen kan låta bisarr, men är väldigt god. Rätten andas Sicilien, och bör avnjutas nu, när de underbara blodapelsinerna finns i våra grönsaksdiskar.

1 aubergine
salt
olivolja
500 g spaghetti
1 vitlöksklyfta, delad
150 g ricotta
parmesanost, färskriven

Till peston:
2 blodapelsiner
en stor näve färsk basilika
100 g mandlar, blancherade och skalade
40 g kapris
salt
olivolja

1. Skär auberginen i centimetertjocka skivor, salta och lägg åt sidan cirka 20 minuter. Torka sedan bort saltet.
2. Gör peston. Blanda samtliga ingredienser i en mixer, ta lagom med olja så det blir en bra konsistens. Smaka av med salt.
3. Stek aubergineskivorna i olivolja på medelhög värme. Aubergine ska ju stekas ganska länge, först blir den torr, sedan efter ett tag blir den saftig och god. Låt sedan rinna av på hushållspapper, sedan skär i strimlor.
4. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
5. Ta en bunke, gnid in den med vitlöken. Lägg i ricotta, aubergine, 3-4 matskedar av peston och en matsked av pastavattnet. Rör om noga.
6. Häll av pastavattnet och blanda ner pastan i bunken, rör om ordentligt och servera med parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar