måndag 25 januari 2016

SOCKERKAKA MED BLODAPELSIN


 
 
En fräsch, god och vacker uppochnedvänd sockerkaka med tunna skivor blodapelsin. Perfekt nu när det är säsong för blodapelsiner.

0,5 dl råsocker
2 blodapelsiner, sköljda och rengjorda, tunt skivade
5 dl vetemjöl
2 dl + 2 msk strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
2 ägg + 1 äggula
3,5 dl mjölk
100 g smör
rivet skal från en blodapelsin
2 msk saft från en blodapelsin

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smörj in en springform med löstagbar kant. Täck kanterna och bottnen med råsocker.
3. Lägg ut de tunna blodapelsinskivorna på botten.
4. Smält smöret i en kastrull.
5. I en bunke, vispa ägg och strösocker fluffigt.
6. I en annan bunke, rör ihop de torra ingredienserna.
7. Blanda ihop äggblandningen, de torra ingredienserna, mjölken, det smälta smöret skalet och saften från blodapelsinen.
8. Häll blandningen ovanpå blodapelsinskivorna och kör i ugnen 35-40 minuter.
9. Ta ut och låt svalna 5 minuter, vänd sedan formen. Vänta inte för länge med att vända, apelsinskivorna kan fastna i formen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar