tisdag 22 mars 2016

CHICKEN FAIJTAS


 
 
Fajitas är en tex-mex rätt som innehåller någon variant av strimlat och grillat kött. Vi använder här kyckling, som man äter på majstortilla.

600 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé, strimlad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk färskpressad limejuice
2 msk olivolja
1 tsk chilipulver
0,5 tsk malen spiskummin
2 tsk salt
1 gul lök, tunt skivad
2 röda paprikor, tunt skivade
en halv burk hela tomater, grovhackade
1 grön chili, finhackad
chipotlepasta
färsk koriander
salt, svartpeppar 

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda kyckling, vitlök, limejuice, chilipulver, spiskummin, 1 msk olivolja och salt i en bunke. Låt stå 20 minuter, rör om då och då.
3. I en smord ugnsform, blanda kycklingen och marinaden med paprika, chili, lök och den andra matskeden olivolja. Rör om och kör in i ugnen i cirka 15 minuter.
4. Ta ut och blanda i lite färsk koriander och 1 tsk chipotlepasta.
5. Servera på varma tortillabröd med valfria tillbehör, som till exempel guacamole, mexican crema, limeklyftor, sallad, mer chipotlepasta och färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar