tisdag 22 mars 2016

GNOCCHI- OCH SALSICCIAGRATÄNG MED CAVOLO NERO


 
 
Här är det potatisgnocchi som gäller, inte den andra, torkade pastavarianten, och färsk italiensk salsiccia, inte något fusk från Scan. Lätt att göra och jättegott!

600 g potatisgnocchi
3 salsicciakorvar, skinnet borttaget och grovhackade
1 liten gul lök, finhackad
1 burk goda krossade tomater
en stor näve svartkål eller färsk spenat, grovhackat
125 g mozzarella
färsk basilika, grovhackad
färskriven parmesan
olivolja
salt, svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Sätt på en stor kastrull med vatten. När det börjar koka, lägg i gnocchin, de är klara de flyter upp till ytan. Lägg då i svartkålen. Häll av vattnet.
3. Fräs löken i olivolja i en stekpanna tillsammans med korven i 6-7 minuter.
4. I med basilika och tomater. Salta och peppra. Låt sjuda 5 minuter.
5. Blanda såsen med gnocchi och svartkål och lägg över i en ugnssäker form. Riv mozzarellan i bitar och fördela över gratängen. Avsluta med att riva parmesan över och ringla lite god olivolja över.
6. Kör i ugnen cirka 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar