torsdag 10 mars 2016

POTATISSTOMP MED LAX OCH SVARTKÅL


 
 
En härlig variant på ett recept av den brittiske snabbmatskungen Nigel Slater. Det går bra med annan kål också, till exempel grön- eller savoykål eller kanske färsk spenat.

600 g laxfilé
olivolja
1 kilo potatis
100 g smör
ett par stora nävar grovhackad svartkål
salt

1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
2. Sätt ugnen på 175°. Salta laxfilén och vänd i olivolja. Lägg i en ugnssäker form och kör i ugnen tills den fått en temperatur på 54°.
3. Fräs svartkålen i olivolja 3-4 minuter tills den fått en fin grön färg.
4. När potatisen är klar, mosa den grovt med en gaffel och blanda i smöret.
5. Dela laxen i bitar och blanda försiktigt i den och kålen i potatisstompet. Ät på en gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar