fredag 20 januari 2017

CANNELLONI MED LAX


 
Friska och fräscha cannelloni med en härligt syrlig citronsmakande sås. Tar lite längre än 30 minuter.

8 färska lasagneplattor, eller cannellonirör

400 g laxfilé
en schalottenlök, finhackad
2 msk smör, rumstempererat, tärnat
en liten näve färsk dragon, grovhackad
salt, svartpeppar

Till såsen:
2 msk smör
2 msk mjöl
3 dl räkfond
0,5 dl grädde
rivet skal från en ekologisk citron
svart, svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Börja med såsen. Smält smöret och vispa ner mjölet. Späd försiktigt med räkfonden, låt sjuda ett par minuter under omrörning. Ta av från plattan och i med grädden, citronskal och lite svartpeppar. Smaka av med salt.
3. I en bunke, blanda lax, smör, schalottenlök, dragon, salt och peppar.
4. Lägg ut lasagneplattorna och fördela laxblandningen. Rulla ihop till cannelloni.
5. Lägg cannellonin i en smord ugnssäker form och slå såsen över.
6. Kör i ugnen cirka 20 minuter, eller tills de fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar