tisdag 17 januari 2017

GRILLAD INDISK MAKRILL


 
 
Makrill är ju den godaste fisken, dessutom nyttig. Att kombinera den med indiska kryddor var väldigt spännande. Det blev så klart fantastiskt gott!

500 g makrillfilé

Marinad:
1 tsk spiskumminfrön
1 tsk korianderfrön
0,5 tsk fänkålsfrön
2 tsk garam masala
1 ugnsrostad paprika, färdigköpt går bra
2 vitlöksklyftor
en bit färsk ingefära, stor som en tumme
en halv gul lök, grovhackad
1 msk tomatpuré
2 msk rostade kokosflingor
salt
rapsolja

Yoghurtsås:
250 g grekisk yoghurt
en liten näve färsk koriander, finhackad
saft och finrivet skal från en lime
1 tsk socker
2 salladslökar, finhackade

1. Gör marinaden. Rosta fröna i en torr stekpanna på hög värme ett par minuter. Mortla dessa sedan.
2. Blanda dessa i en mixer tillsammans med övriga ingredienser och kör till en röra. Späd med lite rapsolja och/eller vatten. Smaka av med salt.
3. Snitta fiskfiléerna ett par-tre gånger per sida och smeta in marinaden runt om. Ställ åt sidan, så länge som möjligt.
4. Gör såsen. Blanda ingredienserna i en bunke och låt stå tills servering.
5. Hetta upp en grillpanna, i med lite rapsolja och grilla fiskarna 3-4 minuter per sida.
6. Servera med basmatiris och limeklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar