måndag 2 januari 2017

SPAGHETTI ALL' ARANCIA


 
 
Gott Nytt År! Vi är tillbaka, och nu när det äntligen finns blodapelsiner igen (dessutom har vi sett rätt mycket ekologiska i butikerna), så passar det här enkla receptet bra så här dagarna efter nyårsafton.

500 g spaghetti
150 g prosciutto crudo, strimlad
rivet skal från en ekologisk (blod)apelsin
2 schalottenlökar, finhackad
2 dl creme fraiche
1,5 dl färskriven parmesanost
50 g smör
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Smält smöret i en stekpanna på medelvärme, fräs löken i cirka 5 minuter.
3. I med skinkan och fräs ett par minuter till.
4. I med creme fraiche, apelsinskal, salt och peppar och rör om. Låt sjuda till pastan är klar. Blanda i osten.
5. Häll av pastavattnet och blanda pastan med såsen. Servera med extra svartpeppar och ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar