torsdag 9 februari 2017

DELIZIA MED JOHN DICKIE PÅ VIAPLAY!








 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ni som har Viasat eller Viaplay kan inte bara se italiensk fotboll, ni kan också se den underbara engelske historieprofessorn John Dickies fantastiska serie Delizia. I sex 50-minutersavsnitt går han igenom det italienska köket, dess ursprung och utveckling, hur det kommit sig att italienare äter så bra, från romarriket fram till idag. Allt från vad gladiatorer åt, matens roll inom katolska kyrkan, pastans egentliga ursprung, hur Pizza Margherita fick sitt namn, till hur man åt under första världskriget och hur den italienska mamman har satt sin prägel på italiensk matlagning.

Allt presenterat med en stor portion humor och kunskap som tar serien till en annan division än vad serier som till exempel den svenska Historieätarna når upp till. Lägg till detta intressanta och kunniga gäster som Dickie lagar mat och samtalar med på oklanderlig italienska och du har en av de bästa serierna om italiensk mat och italienskt samhälle någonsin. Missa inte.

Serien bygger på Dickies bok Delizia. För den som är intresserad har han också skrivit flera böcker om den italiensk maffian.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar