fredag 24 februari 2017

PANNKAKOR MED BLODAPELSIN OCH KARDEMUMMA









 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hittade det här receptet i en engelsk tidning. Förenklade det lite och måste lägga ut det, nu när blodapelsinerna är som godast och i säsong. Underbara, de godaste pannkakorna någonsin tyckte barnen!

125 g vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
2 dl gammeldags mjölk
2 ägg, separerade
skal från en blodapelsin
1 msk saft från en blodapelsin
50 g smör, smält
1 msk socker
salt
florsocker

1. Kombinera mjöl, bakpulver, kardemumma och en nypa salt i en bunke.
2. I en annan bunke, vispa ihop äggulor, mjölk, apelsinskal, apelsinsaft och smör.
3. I en tredje bunke, vispa äggvitorna fluffiga, sedan i med sockret och vispa lite till.
4. Blanda de torra ingredienserna med ägguleblandningen och vänd sedan försiktig ned äggvitorna.
5. Stek någon minut per sida i en plättlagg eller stekpanna.
6. Sikta över florsocker och servera som de är eller med honung, agavesirap och/eller frukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar