torsdag 9 februari 2017

SOCCA MED FRÄST SVARTKÅL








 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här kanske inte låter så gott, men tro mig, det är det.

Det ska egentligen vara stora som crepes, men jag gjorde mindre, som plättar. I Provence, där de har sitt ursprung, görs de i ugnen, men jag stekte i stekpanna på ganska hög värme. Kikärtsmjöl finns i affärer med mat från Mellanöstern. Jag fräste svartkål till, det går bra med annan kål också, eller kanske lite ångad broccoli? Grillad halloumi? Vill du ha det som egen rätt, dubbla receptet.

2,5 dl kikärtsmjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk färskmald svartpeppar
4-6 msk olivolja
1 tsk färsk rosmarin, grovhackad
2,5 dl vatten
olivolja till stekning

1. Rör ihop de fem första ingredienserna och vispa sedan i vattnet, lite i taget. Se till så det inte blir klumpigt. Har du tid, låt smeten stå någon timme.
2. Hetta upp ganska mycket olivolja i en stekpanna med ganska hög värme. Pytsa ut lite smet och stek någon minut på varje sida.
3. Servera, toppa med svartkål och ät på en gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar