måndag 20 februari 2017

LINGUINE MED CITRON OCH BOTTARGA

Bottargaburken jag hittade för en månad sedan räckte till ett tredje enkelt recept. De första två hittar ni här. Det här är också med pasta.

500 g linguine
3 dl grädde
rivet skal och saft från en ekologisk citron
4 msk bottarga
20 g smör
en näve basilika, grovhackad
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. I en stekpanna, smält smöret på medelvärme, i med  grädde och det rivna citronskalet. Låt sjuda 3-4 minuter.
3. Blanda i citronsaften i grädden och håll varmt. Smaka av med salt och peppar.
4. Häll av pastavattnet, men spar lite av vattnet. Blanda pastan med såsen, spä med lite pastavatten om det känns för torrt.
5. Servera med basilikan. och strö en matsked bottarga över varje portion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar