fredag 3 februari 2017

LINGUINE MED PESTO ALLA TRAPANESE














 

 

 

 

 

 

Ett till recept från Sicilien. Har du tröttnat på vanlig pesto, s.k. Pesto Genovese, kanske det här är för dig.

500 g linguine eller spaghetti
75 g mandel
2 vitlöksklyftor
250 g körsbärstomater, kvartade
50 g pecorino, färskriven
6 msk olivolja
salt, svartpeppar

1. Skålla mandlarna, låt svalna och skala. Rosta dessa sedan i en het stekpanna tills de fått lite fin brun färg.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. Mixa mandlarna i en matberedare, i med basilikan och vitlöken och mixa lite till.
4. Häll allt i en bunke och blanda i tomater, ost och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar. Ha i lite mer olja om den känns torr.
5. Häll av pastavattnet och blanda pastan ordentligt med peston. Servera med extra ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar