torsdag 18 maj 2017

DAGS FÖR JAMIE OLIVERS ITALIENSKA IGEN!









 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dags igen för en av årets höjdpunkter, Jamie Magazines italienska nummer. Tidningen trycks numer på ett dasspapperliknande papper men är ändå härlig läsning för italienälskare. Som vanligt är hans kompisar Gennaro Contaldo och Antonio Carlucci med. Contaldo bjuder på middag hemma i sitt hus i Norfolk och Carluccio visar upp sin samling av matlagningsprylar.

I övrigt får vi som vanligt massor av recept, pasta, kött, fisk och desserter, reportage från Massimo Botturas restaurang, Osteria Francescana, i Modena, matguide till Florens, Giorgio Locatelli tipsar om sina smultronställen på Sicilien samt guide till var du köper delikatesser och matlagningsprylar i Londonområdet. Plus mycket mer. Köp och läs!

Som vanligt ger vi er ett recept.

POLENTA PIZZA MED BLUE CHEESE OCH SPARRIS
5 dl mjölk
5 dl grönsaksbuljong
300 g snabbpolenta
100 g parmesan
olivolja

Topping:
100 g taleggio
50 g gorgonzola dolce
16 gröna sparrisar, delade i mindre bitar
10 grillade paprikor, skivade i mindre bitar

1. Koka upp mjölk och buljong i en kastrull, sänk till medelvärme och vispa långsamt i polentan, vispa hela tiden. I med en nypa salt och vispa till slät och fin.
2. Bred ut smeten på bakplåtspapper till fyra stora cirklar på cirka 25 cm i diameter. Låt vila i kylen i en halvtimme.
3. Sätt ugnen på grill och grilla polentapizzan i 2 minuter.
4. Ta ut pizzan. Skiva taleggion och fördela på pizzorna tillsammans med sparrisen. Ringla på lite olivolja och kör in i ugnen igen 5-7 minuter.
5. Ta ut pizzan.Fördela paprikan på pizzorna och fördela sedan ut gorgonzolan och kör in i ugnen igen i 30 sekunder eller tills gorgonzolan smält.
6. Ta ut och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar