tisdag 2 maj 2017

LARB MED KÖTTFÄRS

















 

 

 

 

Larb är en slags sallad kommer från Laos eller Thailand och vi har tidigare haft ett recept med kycklingfärs. Nu använder vi köttfärs.

2 schalottenlökar
2 msk fisksås
saft från en lime
en näve färsk koriander
en bil färsk ingefära, stor som en tumme
1 msk olivolja

1 tsk malen koriander
1 grön chilifrukt, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade

500 g köttfärs

4 vårlökar, grovhackade
en näve till färsk koriander
2 msk sweet chili-sås
salladsblad från gemsallad

1. Mixa de sex första ingredienserna till en pasta.
2. Hetta upp lite olja i en stekpanna eller wok på medelhög värme och lägg i nästa fyra ingredienser och fräs ett par minuter.
3. I med köttfärsen och fräs 8-10 minuter, blanda sedan i pastan från punkt 1. Fortsätt fräs ett par minuter till.
4. Blanda i vårlök, färsk koriander och sweet chili-sås.
Ta av från plattan och skeda upp i salladsbladen. Toppa med mer vårlök och koriander.
5. Servera med basmatiris, mer sweet chili och srirachasås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar