torsdag 18 maj 2017

PASTA MED BRYSSELKÅL SARDELLER OCH KAPRIS











 

 

 

 

 

 

 

Kål, kål och återigen kål. Underbart eller hur? Här är en till enkel pastarätt med brysselkål.

500 g spaghetti
8 st brysselkål, roten borttagen och tunt skivade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, kärnorna borttagna och finhackad
2 sardellfiléer, finhackade
2 tsk kapris
rivet skal och saft från en ekologisk citron
1,5 dl pastavatten
1,5 dl färskriven parmesan
16 basilikablad
salt, svartpeppar
olivolja

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Under tiden, hetta upp en stekpanna på medelvärme och fräs vitlök, sardeller och chili i olivolja ett par minuter.
3. Höj värmen en aning och i med brysselkålen. Stek vidare 3-4 minuter.
4. I med pastavattnet, citronskal och saft samt kapris. Låt koka ihop någon minut.
5. När pastan är klar, slå av vattnet och blanda med kålblandningen.
6. Servera med parmesan och strö ver några basilikablad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar