fredag 5 maj 2017

INDISKA KÖTTBULLAR





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mera indiskt, detta blir väldigt gott med den härliga såsen till. Tar längre tid än 30 minuter, men går att förbereda genom att göra såsen någon dag tidigare.

600 g köttfärs
1 röd chili, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
0,5 msk saft från en ekologisk citron
0,5 msk garam masala
0,5 tsk malda korianderfrön
0,5 tsk mald spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 ägg
2 msk turkisk yoghurt
1 tsk salt

Till såsen:
en burk goda krossade tomater
1 gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
2 tsk gott currypulver, t. ex. madras
2 tsk gurkmeja
1 tsk malda korianderfrön
1 krm cayennepeppar
1 lagerblad
1 msk saft från en ekologisk citron
salt, svartpeppar

färsk koriander

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Börja med såsen. Fräs lök, vitlök, ingefära på medelvärme i 6-7 minuter.
3. I med chili, curry, spiskummin, korianderfrön och garam masala och rör om. Fräs ett par minuter.
4. I med tomaterna, lagerbladet, salt och 2 dl vatten. Låt sjuda i 20-25 minuter.
5. Blanda ingredienserna till köttbullarna, forma till köttbullar och lägg på bakplåtspapper i en ugnsform. Kör i ugnen 10-15 minuter tills de är klara.
6. Blanda köttbullarna i såsen, i med citronsaft och cayennepeppar och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda tillsammans cirka 5 minuter.
7. Servera med basmatiris och toppa med färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar