onsdag 24 maj 2017

LASAGNE MED SALSICCIA OCH SPENAT







 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den här rätten är också från Jamie Olivers italienska nummer, men jag har förenklat receptet avsevärt. Den här rätten går att förbereda, tomatsås och spenatröra kan man göra dagen innan.

8-10 torkade lasagneplattor
1 burk goda tomater
1 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 peperoncino
200 g frusen bladspenat, tinad och ordentligt urkramad
ett paket salsiccia med fänkål (4 korvar), skinnet borttaget och grovhackad
250 g ricotta
1,5 dl färskriven parmesan
rivet skal från en ekologisk citron
125 g mozzarella, delad i mindre bitar
salt, svartpeppar
olivolja

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Fräs vitlök och peperoncino på medelvärme 3-4 minuter.
3. Höj värmen lite och i med korven. Fräs 7-8 minuter.
4. I med tomatpuré, tomater och lite salt, rör om, sänk värmen och låt puttra 12-15 minuter.
5. Under tiden, blanda spenat, ricotta, citronskal, ägg och hälften av parmesanen. Salta och peppra.
6. I en ugnssäker form, gör lager, börja med det gröna. På det lite mozzarella sedan lasagneplattor. På detta tomatsåsen, lasagneplattor och så vidare. Det ska vara tomatsås överst. Avsluta med den sista mozzarellan och strö över resten av parmesanosten. Ringla god olivolja över.
7. Kör i ugnen 40-50 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar