torsdag 11 februari 2016

FISH & CHIPS


 
 
Hemma brukar vi, istället för att panera fisk till fiskpinnar, göra en frityrsmet, som går utmärkt att använda trots att man inte har en fritös. Det blir väldigt mycket godare. Ha bara ordentligt med rapsolja i en het stekpanna, men se upp, det stänker en hel del. Servera detta ihop med kokt potatis eller pommes.

600 g fast vit fisk, t. ex. torsk, sej eller kolja

Till frityrsmeten:
1 tsk bakpulver
1 msk maizena
2 dl vetemjöl
juice från två limefrukter
1 dl sodavatten
en näve dill, finhackad
salt och peppar

Currymajonnäs:
1 dl majonnäs
1 dl turkisk yoghurt
1-2 msk gott currypulver
salt, peppar

1. Blanda mjöl, bakpulver och maizena i en skål.
2. Blanda dillen med sodavatten och limejuice.
3.  Vänd ner blandningen i mjölblandningen, rör om och låt vila 15 minuter.
4. Under tiden blanda ihop ingredienserna till majonnäsen. Skär fisken i mindre, fingerstora bitar
5. Värm upp stekpannan, eller kanske bättre, en kastrull med höga kanter, på medelhög värme. Vänd fiskbitarna i smeten, och stek 3-4 minuter på varje sida.
6. Servera ihop med majon, potatisen och citronklyftor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar