måndag 15 februari 2016

ZUPPA DI VONGOLE


 
 
Vi gjorde spaghetti alle vongole i helgen och fick då lite vongole över. Vad passar då bättre än att göra en god soppa på resten till lunch dagen efter?

ett halvt nät vongole
3 potatisar, tärnade
1,5 hg rökt sidfläsk eller pancetta, tärnat
0,4 dl god fiskbuljong
0,4 dl mjölk
smör
olivolja
1,5 msk maizena 1,5 msk vatten
färsk bladpersilja
salt, svartpeppar

1. Låt musslorna stå i kallt vatten 15 minuter, skölj och tvätta, släng dom som inte är stängda.
2. Under tiden, tärna sidfläsket, skala och tärna potatisen.
3. Koka upp ett par dl vatten och lägg i musslorna tills dom öppnar sig. Ställ sedan åt sidan.
4. Bryn sidfläsket ett par minuter i lite smör och olivolja. Tillsätt potatisen i någon minut.
5. Sila av musselvattnet och tillsätt det, häll på fiskbuljongen och mjölken. Låt sjuda i cirka 10 minuter tills potatisen är kokt.
6. Gör en redning på maizena och vatten som du blandar i, rör om tills det tjocknar lite. Häll i musslorna och servera med persilja, ett gott bröd och ett glas gott vitt vin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar