måndag 8 februari 2016

SPAGHETTI CACIO E PEPE

Suverän klassisk enkel pastarätt som tar ungefär lika lång tid som det tar att koka pastan. Ingredienserna är bara pasta, smör, ost, salt och peppar.

500 g spaghetti eller linguine
salt
3 msk smör
cirka 1 tsk nymalen svartpeppar
2,5 dl riven parmesan

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Spara 2 dl av pastavattnet.
2. Smält under tiden 2 matskedar av smöret i en stor stekpanna eller kastrull på medelvärme. I med pepparen och rör om, fräs en minut.
3. Häll i hälften av det sparade pastavattnet, rör om. I med resten av smöret, pastan. Rör om. Späd eventuellt med mer pastavatten om det ser för torrt ut. Sänk till låg värme och blanda i det mesta av osten. Rör om ordentligt så osten blandar smälter och blandar sig.
4. Servera och strö resten av osten ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar