onsdag 17 februari 2016

FUSILLI MED BRYSSELKÅL


 
 
Brysselkål är underskattat, många äter det bara på julen eller till lammsteken. De är härligt crunchy och goda, här är det mycket citron och ost på som ger en härligt mild syrlig och god smak.

500 g fusilli
ett nät brysselkål, ta bort roten och kvarta
en purjolök, skivad
en ekologisk citron, i klyftor
rivet skal från en ekologisk citron
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl torrt vitt vin
2 dl färskriven parmesan
olivolja
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, spara 2 dl av pastavattnet.
2. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme, i med brysselkålen, vitlök och purjo. Rör om och låt fräsa 5-6 minuter. Efter halva tiden, i med citronskalet.
3. I med vinet, låt koka ihop och reducera tills hälften är kvar.
4. Lägg grönsakerna i en bunke och blanda med pastan.
5. I med 1 dl av pastavattnet och osten, rör om ordentligt, späd med mer pastavatten om det känns för torrt. Smaka av med salt och svartpeppar och servera genast med god olivolja och citronklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar