tisdag 19 augusti 2014

BBQ RUBS

För somliga går grillsäsongen mot sitt slut, men jag och många med mig använder grillen året runt. Här är recept på två stycken rubs, ett för fläsk och kyckling (t. ex. pulled pork eller beer can chicken), och ett för nötkött (t. ex. brisket). Kött som man grillar eller röker indirekt, länge. Man gör en stor sats som sedan räcker hela sommaren.


KAFFE- OCH CHIPOTLERUB FÖR FLÄSK OCH KYCKLING

1 dl farinsocker
0,5 dl svartpeppar
0,5 dl malet espressokaffe
0,5 dl rökt paprika
2 msk salt
1 msk chipotlepulver
2 tsk vitlökspulver
2 tsk kanel
2 tsk spiskummin
2 tsk allspice krydda


TEXAS RUB FÖR NÖTKÖTT

4 msk svartpeppar 
2 msk grovsalt
2 msk chilipulver
2 tsk vitlökspulver
2 tsk lökpulver
2 tsk torkad persilja
2 tsk torkad oregano
2 tsk socker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar