fredag 29 augusti 2014

LAMMWOK MED GRANATÄPPLE OCH YOGHURT


 
 
Billigt lammkött, bog eller skivad lammstek, passar bra till denna vardagslyxiga middagsrätt.

500 g lammkött, skuret i mindre bitar
 2 tsk spiskumminfrön
2 tsk korianderfrön
1 tsk rökt paprikapulver
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
salt, svartpeppar
rapsolja
1 mellanstor rödlök
2 dl turkyoghurt
0,5 dl granatäpplekärnor
2 msk grovhackade pistagenötter
färsk mynta eller koriander

1. Rosta spiskummin- och korianderfrön i en het panna. Låt svalna lite, mortla sedan.
2. Blanda lammbitarna med spiskummin- och korianderfröna, paprikan, vitlöken, vinägern och oljan. Låt stå 15 minuter.
3. Blanda under tiden yoghurten med 2 matskedar vatten. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Woka köttet i rapsolja i cirka fem minuter, ta ur köttet och lägg på en tallrik så länge.
5. Woka sedan löken i cirka tre minuter till. Slå i cirka 0,75 dl vatten, salta och peppra och låt koka ihop i cirka tre-fyra minuter. Lägg tillbaka köttet i woken och blanda.
6. Servera med ris, och strö granatäpplekärnor, pistagenötter och färska örter över. Mums filiokus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar