måndag 23 november 2015

GODASTE TACOPAJEN


 
 
Varför inte variera tacofredagen med en paj i stället? Testa då den här helt underbara pajen, som man bara vill ha mer av. Passar lika bra som smårätt på en buffé som en egen varmrätt. Vill du ha den starkare, ha i ett par chilifrukter eller någon tesked chipotlepasta.

Pajdegen:
3 dl vetemjöl
150 g smör
3 msk kallt vatten
0,75 tsk salt

Fyllningen:
500 g nötfärs
1 tsk rostat paprikapulver
0,5 tsk malen spiskummin
1 tsk gurkmeja
 3 ägg
1,5 dl vatten
2 dl mjölk
4 tomater, skivade
3 dl riven god cheddarost
1 tsk salt, svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Börja med pajdegen. Blanda mjöl och smör, tillsätt smör, knåda ihop och låt vila i kylen 10 minuter. Tryck ut i smord pajform. Förgrädda i ugnen 10 minuter.
3. Bryn köttfärsen på ganska hög värme så den blir lite krispig cirka 7-8 minuter. Sänk värmen lite och ha i kryddorna och fräs ett par minuter. Slå i vattnet och låt sjuda 10-12 minuter.
4. Lägg köttfärsblandningen i pajskalet. Gör en äggstanning genom att vispa ihop mjölk, ägg, salt och peppar lätt. Häll detta över köttfärsen.
5. Lägg ut tomatskivorna ovanpå och avsluta med att strö över osten.
6. Kör i ugnen cirka 10-12 minuter. Servera med picklade jalapenos och/eller rödlök. Fantastiskt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar