torsdag 15 september 2016

PAJ MED PANCETTA OCH ROSTADE TOMATER


 
 
En paj som passar bra nu när tomaterna är som godast. De får en underbart djup och god smak när de rostas i ugnen först. Tar dock lite längre tid men det går ju att förbereda...

Pajdeg:
180 g vetemjöl
100 g smör, tärnat
1 äggula
0,5 tsk salt
2-3 msk vatten

Fyllning:
0,5 kilo goda tomater
olivolja
100 g pancetta eller gott bacon
100 g färskriven parmesan
3 ägg
3 dl mjölk
en näve färsk basilika
salt, svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200°. Halvera tomaterna, lågg i en ugnsform och ringla olivolja över. Rosta i ugnen i 30 minuter.
2. Gör pajdegen. Kör mjöl och salt i en matberedare, i med smör. Fortsätt och kör och i med vatten och äggula, kör tills du fått en fin deg. Slå in i plastfilm och låt vila i kylen 30 minuter.
3. Stek pancettan krispig i en torr het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
4. Låt ugnen vara kvar på 200°. Gör fyllningen. Vispa äggen med mjölk, lite salt och peppar.
5. Kavla ut degen och lägg ut i en smord ugnsform. Sprid ut tomaterna och baconet i formen och strö över hälften av osten. Slå på fyllningen, strö över basilikan och resten av osten.
6. Kör i ugnen i cirka 25 minuter eller tills pajen fått en fin gyllene färg. Servera med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar