fredag 30 september 2016

PASTASALLAD MED SARDINER, VITA BÖNOR OCH HARISSA


 
 
Burkar med goda sardiner i olja är något som man alltid måste ha i skafferiet. Variationsmöjligheterna är oändliga. Här en pastasallad som passar utmärkt till lunch.

400 g pasta, t. ex. gnocchi (inte potatisgnocchi) eller fusilli
2 burkar goda sardiner i olja
2 ägg, hårdkokta och tärnade
en stor näve god sallad
1 burk vita bönor, ordentligt sköljda och avrunna
2 msk kapris
en näve bladpersilja

Dressing:
en halv rödlök, tunt skivad
0,5 dl olivolja
2 tsk harissa
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, låt svalna litet.
2. Koka äggen i 8-9 minuter.
3. Gör dressingen, blanda alla ingredienser i en bunke och låt stå medan du gör resten.
4. Blanda sardiner, sallad, bönor, kapris och persilja i en stor skål.
5. Blanda i hälften av dressingen.
6. Servera, toppa med äggen och ringla över resten av dressingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar