onsdag 9 november 2016

COUSCOUSSALLAD MED RÖDBETOR OCH GRILLAD HALLOUMI


 
 
Ät den här salladen varm eller ljummen. Klassiska smaker, rödbetor, halloumi och honung. Det tar tid att koka rödbetor, cirka en timme, men man ju försöka förbereda.

2 dl pärlcouscous
en liter ekologisk grönsaksbuljong
4 ekologiska rödbetor
en näve svartkål, grovhackad
400 g halloumi (2 paket)
en gul paprika, skivad
2+2+2 msk olivolja

Dressing:
en vitlöksklyfta, riven eller pressad
1 msk citronjuice
3 msk olivolja
en tsk honung
en nypa salt och svartpeppar

1. Koka de oskalade rödbetorna mjuka, cirka en timme. Häll sedan av och skala under kallt rinnande vatten. Dela sedan i klyftor.
2. Koka couscousen 25 minuter i grönsaksbuljongen. Häll sedan av vattnet, blanda i 2 matskedar av olivoljan och rör om.
3. Fräs svartkålen i 2 matskedar av olivoljan några minuter. Lägg sedan åt sidan.
 4. Skär halloumin i skivor och grilla i de sista 2 matskedarna av olivoljan i grillpanna tills de får fina grillränder. Ta åt sidan och skär i kuber.
5. Blanda alla ingredienser i en stor skål, servera och skeda över dressingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar