tisdag 8 november 2016

PASTA MED OSTSÅS

Oerhört enkel och snabb rätt, som dessutom går att variera i oändlighet genom att använda olika ostar. Sist använde vi scamorza och pecorino, men det går lika bra med gorgonzola, blåmögelost, parmesan eller herrgård. Ta vad du har hemma, en bit ost har man ju alltid.

500 g pasta av valfri sort
50 g smör
2 dl grädde
100 g valfri ost, t. ex. scamorza, gruyere, , blåmögelost, herrgård, skuren i kuber
100 g färskriven parmesan, grana eller pecorino
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Gör under tiden såsen. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. I med ostkuberna, låt smäta en aning, slå sedan i grädden. Rör om och låt smälta. Rör ner den rivna osten, salta och peppra.
3. Häll av pastavattnet och blanda pastan med såsen. Servera omedelbart med extra riven ost och svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar