onsdag 23 november 2016

STEKT FLÄSK MED SZECHUANPEPPAR


 
 
Snabb, enkel och billig rätt med szechuanpeppar, med sin unika smak, som gör att det liksom pirrar i munnen.

600 g fläskfärs
1 gul lök, finhackad
1 röd chili, finhackad
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
1 msk szechuanpeppar, mortlad
2 tsk kinesisk five spice
3 msk kinesisk ljus soja
1 msk honung
saften från en färsk lime
3 dl basmatiris, sköljt och blötlagt
2 dl kokosmjölk
rapsolja
färsk koriander
färsk vårlök

1. Skölj riset noga och blötlägg det i en sil i vatten, detta ska alltid göras med basmatiris. Låt stå så länge som möjligt.
2. Hetta upp rapsolja i en stor stekpanna eller wok på medelvärme, och fräs lök, ingefära och chili ett par minuter.
3. Höj värmen ett snäpp och i med fläskfärsen och fräs några minuter så den får färg.
4. I med szechuanpepparen och five spice och fräs ett par minuter till.
5. I med sojan, honungen och limejuicen och fräs fem minuter till.
6. Under tiden koka riset i saltat vatten i sju minuter. Häll av vattnet och häll i kokosmjölken och låt riset koka klart i denna.
7. Servera med färsk koriander, vårlök och limeklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar