fredag 11 november 2016

LAX TIKKA MED DILL


 
 
Lax med indiska smaker, kan det bli bättre? Enkelt och snabbt.

600 g laxfilé, skuren i kuber
1 vitlöksklyfta, pressad eller riven
1 bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
1 ägg, lättvispat
60 g philadelphiaost
en näve dill, finhackad
rivet skal och saft från en lime
ett krm malen kardemumma
 ett krm malen kanel
ett krm malen nejlika
ett krm malen spiskummin
ett krm malen gurkmeja
ett krm malen kummin
salt, svartpeppar
rapsolja

1. Blanda vitlök, ingefära, äg, ost, dill, limeskal och limejuice i en bunke. Rör om ordentligt och rör sedan ner kryddorna. Salta och peppra. Vänd försiktigt ner laxkuberna och rör om. Detta kan du göra kvällen innan, annars helst så lång tid som möjligt innan du ska laga maten.
2. Hetta upp rapsolja i en stor stekpanna och stek laxen tillsammans med marinaden tills den är klar, cirka 5-6 minuter. Du kanske får göra det i omgångar.
3. Servera med basmatiris, limeklyftor och färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar