onsdag 16 november 2016

INDISKA LAMMFÄRSBOLLAR


 
 
Indiska köttbullar med smak av curry. Ganska enkla att göra, inte allt för många kryddor, men mycket goda.

500 g lammfärs
1 msk fänkålsfrön, rostade, mortlade
2 vitlöksklyftor, finhackade
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
1 röd chili, finhackad
1 gul lök, finhackad
50 kokosflingor, rostade, mortlade
salt, svartpeppar

Currysås:
en burk goda tomater
1 gul lök, finhackad
1 tsk färsk ingefära, riven
1 msk garam masala
0,5 msk mald gurkmeja
0,5 msk mald spiskummin
2 msk turkisk yoghurt
rapsolja
salt, svartpeppar
färsk koriander

1. Lägg alla ingredienser till köttbullarna i en bunke och blanda väl. Forma till köttbullar av valfri storlek.
2. Stek köttbullarna i rapsolja på medelhög värme ett par minuter så de får färg runt om. Lägg åt sidan.
3. Hetta upp olja i samma stekpanna på medelvärme. Fräs lök, vitlök, ingefära, gurkmeja och spiskummin i cirka 8-10 minuter, tills löken blivit mjuk och fin.
4. I med tomaterna och ett par matskeda vatten. Koka upp och låt sjuda 10 minuter.
5. Lägg köttbullarna i såsen, på med lock och låt sjuda cirka 5 minuter eller tills de är klara.
6. Rör sist ned garam masalan och yoghurten. Servera med basmatiris, strö över färsk koriander. Naan eller poppadums passar bra till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar