tisdag 10 juni 2014

ORGANISK SALLAD FRÅN ARGENTINA

I Argentina är det nästan bara kött, pizza och en underlig variant på pasta på restaurangerna, men det finns även ställen som satsar på mer nyttig och näringsriktig mat. Den här vackra och superfräscha salladen är en variant på en sallad jag fick i den stadsdelen Palermo i Buenos Aires. Du kan variera innehållet genom att öka eller minska mängden av alla ingredienserna. Ta så mycket du tycker är gott av varje ingrediens!

2 dl quinoa
1/2 burk groddar
1/2 burk röda linser
brödkrutonger
färska rödbetor
filéer av apelsin
filéer av lime
gurka, skivad
färsk koriander, grovhackad
vindruvor, halverade
körsbär
blomkål
alger, till exempel norialger
salt, svartpeppar

1. Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna.
2. Koka rödbetorna och blomkålen. Skiva rödbetorna tunt, och skär blomkålen i buketter.
3. Blanda samman alla ingredienser i en salladsskål och garnera med koriandern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar