onsdag 4 juni 2014

PILAFFRIS MED SARDINER, ROSTAD PAPRIKA OCH SOJABÖNOR

Burkar med sardiner i olivolja bör man alltid ha i skafferiet, de är en livräddare, och kan användas på många sätt. Här använder vi dem tillsammans med rostad paprika, som man också alltid bör ha en burk av hemma. Om man nu inte vill eller orkar rosta själv.

300 g basmatiris, väl sköljt
0,5 dl sultanarussin
0,5 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor
200 g rostad paprika
2 tsk paprikapulver
2 tsk fänkålsfrön, mortlade
1 msk torkad mynta
1 kanelstång
7 dl ekologisk grönsaksbuljong
2 burkar sardiner i olivolja
200 g frysta sojabönor, tinade
200 g gröna linser
saften från en citron
salt, peppar
olivolja

1. Blötlägg russinen i kokhett vatten i 10 minuter.
2. Fräs lök i cirka 5 minuter.
3. Mixa paprikan, vitlöken, fänkål och mynta. Blanda i det tillsammans med löken och fräs ett par minuter.
4. Blanda i det sköljda riset och kanelstången och fräs ett par minuter. Häll i buljongen, lägg på lock och låt sjuda i 10 minuter. Ta av från plattan och låt stå i 5 minuter.
5. Slå av oljan från sardinerna och grovhacka. Blanda i detta i riset tillsammans med de tinade bönorna, linserna, russinen och citronsaften. Lägg på locket igen och låt stå i ytterligare 5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar