tisdag 3 juni 2014

PASTASALLAD MED MELON, PARMASKINKA OCH FETA

Eftersom det snart är sommar, så passar vi på och lägga ut en mängd recept, så ni klarar er över hela sommaren. Många kanske tycker det är uttjatat med melon och feta, men vadå, det är ju så gott!

500 g orecchiette
4 skivor god prosciutto, grovhackat
1/4 vattenmelon (går bra med annan melon också), tärnad
100 g fetaost av fin kvalitet
4 vårlökar, grovhackade
en näve mynta, grovhackad
1 peperoncino, smulad
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna.
2. Vispa ihop olja och vinäger i en stor skål.
3. Blanda i skinka, pasta, melon, hälften av myntan och peperoncinon.
4. Lägg upp på ett fint serveringsfat, strö över resten av myntan och smula fetaosten över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar