tisdag 10 juni 2014

TOSCANSK TONFISK- OCH BÖNMACKA

Är du trött på tonfisksallad eller tonfisksmörgås? Prova då den här!

Bönröra
1 burk cannellinibönor
2 vitlökskyftor, finhackade
1 msk citronsaft
2 msk olivolja
2 msk bladpersilja, finhackad
salt, svartpeppar

Tonfiskröra
2 burkar tonfisk i olivolja
2 msk basilika eller bladpersilja, finhackad
1 dl svarta oliver, urkärnade och finhackade
1 selleristjälk, finhackad
2 msk rödlök, finhackad
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
salt, svartpeppar
ett gott surdegs- eller lantbröd
vattenkrasse

1. Gör i ordning bönröran. Mosa bönorna grovt och blanda i de övriga ingredienserna.
2. Gör tonfiskröran. Blanda tonfisken med de övriga ingredienserna.
3. Gör i ordning smörgåsarna genom att på en god brödskiva skeda upp 1/4 av bönröran och ovanpå det 1/4 av tonfiskröran. Toppa med lite vattenkrasse och lägg på en skiva bröd till. Gör tre smörgåsar till på samma sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar